Your place in budapest

Posted On: 2019-01-07 17:10:33,

A Hét Legnézettebb Lakása - Január 1. hete

Meglepetés mindnyájunknak, de a hét legnézettebb lakása az új diák lakáskeresési szezon kezdetén pont egy magasabb árkategóriájú luxuslakás volt, és nem egy tipikus diáklakás. 

https://www.apartmentsofbudapest.com/en/budapest-apartment-for-rent/for-months-rental/5th-district-dorottya-street-furnished-127m2/37614?

Ha közelebbről megnézzük hamar megállapíthatjuk, hogy szinte minden szempontból megfelel az árkategóriájának. Kezdetnek rögtön ott van az, hogy Budapest mindenek felett népszerű V. kerületében található!

(Itt megjegyeznénk, hogy a 2019 januári hírlevélben pont egy ötödik kerületi szomszédságot, mutattunk be, amit - angol nyelven ITT lehet fellelni.)

HELYSZÍN

Ez a luxuslakás az ötödik kerületnek inkább a déli részén helyezkedik el, amit közigazgatásilag is "belvárosnak" hívnak. Ez a legközpontibb, legpezsgőbb és egyúttal leturistásabb területe a kerületnek. Összességében mégis egy népszerű választás a bérléshez, hiszen az infrastruktúrája az állandó lakosok számára is teljes körű. Sok az üzlet, főleg design boltok, világmárkák ruházati üzletei, ajándékboltok, és turistástól a magas színvonalúig mindenféle éttermek, de minden hétköznapi tételből is nagy kínálat van. Nincs, amit ne lehetne megtalálni erre. Hétköznapi szupermarketek és kisboltok ugyanúgy várják a környék népét. És mindez elegáns, felújított utcák színpadán található.

A taglalt lakás közvetlen utcája, a Dorottya utca a híres Váci bevásárlóutcának és a város egyik legelegánsabb terének a Vörösmarty térnek a meghosszabbított tengelyén helyezkedik el. A Dorottya utca azonban magában is neves az ingatlanpiacon, a teljesen rekonstruált klasszikus épülete, a Dorottya palota luxusrezidencia után, ami manapság az egyik legdrágább cím városszerte. 

 

AZ ELRENDEZÉS

Az alaprajz tökéletes szinten minden igényhez. Kiindulva a klasszikus lakások között eleve ritkább nappali + három hálószobás és két fürdőszobás elrendezésből egészen a kiegészítő helyiségekig: harmadik (vendég)WC, gardrób, erkély és az, hogy a nagy konyha az étkezővel szintén külön helyiség. Ezen túl minden szoba mérete teljes értékű, a kisebbek is 12 négyzetméter felettiek, míg a "szülői" háló 15 négyzetméter feletti. Két fürdőszoba esetén eleve mindig előnyös, ha az egyik kádas, a másik zuhanyzós, de itt még többről is van szól. A nagyobb, független fürdő egyszerre tartalmaz zuhanyzót és fürdőkádat,  míg a második, a nagy hálószobából nyíló fürdő zuhanyzós.

 

A MEGJELENÉS ÉS PRAKTIKUM

 

Nem csoda, hogy ez az ingatlan ennyi kattintást ér el, bármelyik világhírű metropolis lakás design magazinjaiban jól mutatna. És bár naprakészen követi az aktuális trendeket, mégis sajátos karaktere és egyedi megoldásai is vannak.

Emellett nem csak csinos, hanem praktikus is. Szellős elrendezése a meghagyja a nagy tér érzetét a bérlője számára.

És elég tároló felülettel rendelkezik mindenütt (folyosó, hálószobák szobák). A bútorozás közösségbarát módon lett megkomponálva, hiszen például sok ülőhelye miatt alkalmas nagyobb lakóközösségek, családok részére, de egyszerre több vendég fogadására is. 

AZ ÁR

Ebben az árkategóriában már jóval nehezebb pontos jóslatot tenni az árról, hiszen a tízezer forintok vagy a száz eurók nem annyira döntőek a végső bérleti díj kérdésében, ahogy íratlan, de konkrét listaárak sem annyira alakultak ki és fagytak be, mint az 1000 euró alatti bérlakás piacon. De az biztos, hogy összegezve a fenti tapasztalatokat, ez a lakás ami minden megismert rétege alapján (egyedül az épületet nem láttuk) a lehető legjobb áron kell, hogy elkeljen. Az már más kérdés, hogy milyen gyorsan talál bérlőkre, hiszen a luxuslakás kategóriában nem állnak sorban bérlők tucatjai naponta. 

A tény, hogy az érthető módon viszonylag szűkebb reális kereslet ellenére ez lett január első hetének legnézettebb ingatlan linkje az Apartments Of Budapest oldalon talán az újévi fogadalmakban keresendő? Vajon hányan kerestek egy tökéletes lakást ideált ahhoz, hogy megfogadják, hogy egy éven belül ilyenben fognak lakni?

Ha Önnek is van egy lakás, akármelyik kategóriában, amit szívesen meghirdetne az AOB-n, kattintson a lehetőségekért a következő gombra:

AoB Hirdetési Csomagok