Your place in budapest

Posted On: 2019-08-28 13:43:56,

Hirdetési Ár Statisztikák - 2018 és 2019 - 1 hálószoba plusz nappalis bérbeadó lakások

Tisztelt Lakástulajdonosok, Ingatlanközvetítő Partnereink!

A mostani statisztikai elemzésünk alapjául, egy már korábban vizsgált kategóriát vettünk alapul: az 1 hálószoba plusz nappalis lakásokat. A tavalyi adatokat hasonlítottuk össze az idei év megegyező időszakú eredményeivel.

Az 1 hálószoba plusz nappali kategória elég népszerű befektetői szemmel, hiszen szinte mindig magas rá az igény, az egyik legkeresettebb ingatlanbérbeadói kategória, valamint kisebb méretű megvásárolt ingatlan esetében is magas hozammal kecsegtet.

Az 1 hálószoba plusz nappalis lakások a keresők több szegmensének is megfelelőek lehetnek: akár 1 személyről vagy 1 párról beszélünk, illetve ha az ingatlan úgy került kialakításra, hogy a nappali is külön bejáratú, így benne van akár az is, hogy 2 különálló személy számára is megfelelő lehet, ezáltal pedig már át is léptünk a 2 hálószobás kategóriai irány felé, amely esetén magasabb bérleti díjjal is számolhatunk.

Azzal azért érdemes óvatosnak lenni, mérlegelni és átgondolni, hogy ha különnyílóak is a szobák (tehát a hálószoba és a nappali is külön bejárattal rendelkezik), emellett van-e elég terünk, m2-ünk az ingatlanban arra, hogy a közösségi funkciót ellátó nappalit leváltsuk egy másik térrel, azaz elég tágas-e a konyha-étkezőnk vagy ki tudunk-e alakítani egy kisebb teret a nappali funkció kiváltására.

Augusztus végén járunk jelenleg, mostanra már elég sok ingatlan elkelt a piacról, több kereső is megtalálta a számára megfelelő ingatlant, azonban ne feledkezzünk el egy szignifikáns keresői szegmensről, azokról, akik az utolsó pillanatra hagyják az ingatlankeresést.

Augusztus vége- szeptember első heteiben még vár ránk egy nagyon erős hullám, amely a keresők megérkezésével együtt tetőzik a piacon.

Ilyenkor általában magasabb áron is kiadhatjuk ingatlanunkat, hiszen a piac kezd kifogyni a kínálatából.

És akkor nézzük a számokat 2018-ban és 2019-ben.

A 2018-as év július közepétől augusztus közepéig terjedő időszakban, az 1 hálószoba plusz nappalis átlagos lakások esetében (azaz nem rendelkezik extra árcsökkentő vagy extra áremelő tényezővel) a következő árak voltak jellemzőek (a lakásokat az alábbi elemzéshez 3 kategóriára bontva vizsgáltuk: 38 m2 alatti, 38-52 m2 közötti és 52 m2 feletti):

 

A hirdetések átlagára: 668 Euro / hónap

A hirdetések középára: 556 Euro / hónap

A hirdetések minimum átlagára: 434 Euro / hónap

A hirdetések maximum átlagára: 1500 Euro / hónap

 

Alábbiak az eredmények 2019-ben

 

 

A hirdetések átlagára: 671 Euro / hónap

A hirdetések középára: 631 Euro / hónap

A hirdetések minimum átlagára: 433 Euro / hónap

A hirdetések maximum átlagára: 1222 Euro / hónap

 

Az idei év kissé változást hozott abban, hogy ugyanebben az időszakban az adott kategóriákra vonatkozó középár 631 Euro-ra nőtt (2018-as adat: 556 Euro), ami egy 11%-os emelkedést mutat. Az átlagárak szinte megegyeznek a tavalyi adattal: 2019-ben 671 Euro, 2018-ban: 668 Euro.

Különbség emellett a 2018-as évhez viszonyítva, hogy ugyanebben az időszakban az adott kategóriákra vonatkozó maximum ár kissé csökkent.  A tavalyi 1500 Euros maximum átlag, idén 1222 Euro-t mutat.

Mindemellett nagyon érdekes adat az, hogy a 38 m2-nél kisebb 1 hálószoba plusz nappalis AoB-on meghirdetett lakások esetében, a legalacsonyabb ár 459 Euro-s bérleti díj volt, valamint az 52m2 feletti kategóriában a legmagasabb meghirdetett bérleti díj felül ugrotta a 2000 Euro-t a 2007 Euro-s bérleti díjjal, amelyek kimagaslóan magasnak számítanak az átlag kategóriába sorolt egy hálószoba plusz nappalis lakások esetében.

Ha Ön is meghirdetné ingatlanát az AoB-on, a hirdetési csomag lehetőségekért kattintson a következő linkre:

AoB Advertising Packages